Aranıyor...
13 Nisan 2014 Pazar

Twitter Translator (Çevirmen) nasıl olunur?

01:59


Bu gün sizlere Twitter Translator (Çevirmen) nasıl olunur? Bu konu hakkında bir kaç bilgi paylaşmak istiyorum.

Geçen yıl yani 2013 yılında Bende bir Çevirmen'idim. Ancak fazla yorucu olduğunu düşünerek baya bir zaman çevirme uygulamalarını aksattım ve çevirmenlik rozetim günler geçtikçe kayboldu geri alındı. Çevirmenliğim %20 yani Soaring sonuncu seviye'idi. Konuyu fazla uzatmadan bir kaç tüyo vereceğim.

Twitter Çevirmen Rozeti %60 seviyeye yani "Talking Flight" seviyesini kazandığınız takdirde 7-10 gün içerisinde Aşağıda görmüş olduğunuz Amblem profil isminizin yanına eklenir.


Seviyenizin hızlı yükselmesini istiyor iseniz yapmanız gereken tek şey Doğru kelimeleri/cümlelere oy (Vote) vermek ve "Approved Votes" kısmını yüksek tutmak.

Approved Votes nedir?
Oy verdiğiniz çevirilerin Moderator tarafından onaylanmış, Doğru kabul edilmiş, Artık yayınlanmış anlamına gelmektedir. Asıl anlamı ise "Kabul edilmiş Oylar" dır.
Rastgele oy kullanmayınız bu size - puan verebilir. Seviyeyi en çok etkileyen Bu Approved Votes dır. Doğru çevirilere oy veriniz.

Bir diğer seviyeyi en çok etkileyen faktör ise; "Approved Translations" dır.

Approved Translations nedir?
Yapmış olduğunuz çeviri çok oy aldığı sürece ve moderatörlerin cümlenin veya kelimenin doğru olduğu düşünüldüğünde onay almasına Approved Translations denir. Yani Kabul edilmiş Çeviriler anlamına gelmektedir.
Bu iki konuya dikkat ediniz. Gereksiz yere çeviri yapmayınız Bu sizi TTC (Twitter Translation Center)'dan uzaklaştırılmanıza sebep olabilir.


Çevirmen Seviyeleri;

achievements_breakingout
Breaking Out
Become a member
achievements_spreadingwings
Spreading Wings
Top 80% among translators
achievements_takingflight
Taking Flight
Top 60% among translators
achievements_flyinghigh
Flying High
Top 40% among translators
achievements_soaring
Soaring
Top 20% among translators
achievements_moderator
Zen Master
A moderator of the Translation Center













0 yorum:

Yorum Gönder